Salvem 4.000 arbres!
Salvem 4.000 arbres!


La crisi econòmica té molts “efectes colaterals”. El tancament d’una empresa no només és un drama personal pels treballadors que perden la feina, o pels empresaris que perden il·lusions i diners. També pot tenir efectes nefastos per animals i plantes, com és el cas que ens hem trobat.


La principal activitat dels Vivers Mediterrani de Llagostera era el conreu d’arbres autòctons per a obres públiques: parcs i jardins, places, carrers, avingudes, carreteres, etc. Per poder competir amb altres paisos, Itàlia especialment, l’empresari Emili Raset va invertir en unes instal·lacions modèliques i va comprar milers d’arbres per “engreixar-los” fins a tenir la mida necessària per poder ser venuts, un procés que dura uns 7 anys de mitjana. Res no feia preveure aleshores que obres emparaulades i contractes signats quedarien en no res a conseqüència de la crisi, condemnant el futur de l’empresa i de la major part dels arbres plantats.

4.000 Roures, alzines i surers no podran superar el proper estiu si no reben les atencions que necessiten.


La pèrdua d’aquests arbres no només implica renunciar als beneficis ecològics equivalents a 40.000 m2 de bosc, sinó que amb ells es perdria tota oportunitat de reeixir d’una empresa de casa nostra capaç de competir de tu a tu amb els millors vivers d’Europa. Tot plegat és un luxe que no ens podem permetre.


Per això des de la Fundació hem decidit ajudar aquest empresari, aportant els recursos necessaris per salvar els arbres. Volem crear dos llocs de treball a temps complert pels propers dos mesos i un altre a temps parcial durant els propers dos anys, fins que els arbres es puguin vendre o traslladar a un altre viver. Com a objectiu final, esperem que la valorització d’aquests arbres doni a l’empresa l’impuls necessari per a reiniciar la seva activitat, creant de nou ocupació i riquesa al seu entorn.

Entre tots podem assegurar el futur d’aquests arbres i, tal vegada, el revifament d’una empresa.


Per aconseguir aquest objectiu necessitem la participació de tothom. Amb la col.laboració de Verkami, iniciem una campanya de crowdfunding on per només 7 eur es pot salvar un arbre. Només 7 eur i aquest arbre rebrà el substracte, l’abonament, l’aigua i les atencions que necessita per superar la situació actual i créixer fins a tenir una mida que li doni valor al mercat.


Seguiu aquest link a Verkami per veure el detall de les diferents recompenses i més informació de la campanya.

http://vkm.is/adoptaunarbre

Necessitem la vostra ajuda! Salvem els 4.000 arbres!