Principis i Valors

Índex


Empreses: ADN Hope

A Hope Projects creiem en l’empresa. Considerem que és l’eina que estructura la societat actual, que defineix i configura les relacions entre les persones, que fins i tot condiciona el territori. Aquest poder que te l’empresa la converteix en el mitjà idoni, sino l’únic, per actuar com a motor d’impulsió dels canvis socials necessaris per superar l’actual “crisi sistèmica”.

A la Fundació defensem un model d’empresa compromesa, que tingui com a objectius:

 • Crear ocupació digna i estable, a l’entorn local, per a tot tipus de treballadors.
 • Actuar de forma solidària i justa, amb els treballadors, proveïdors, clients i l’entorn social.
 • Respectar i preservar el medi ambient.
 • Ser viable econòmicament i aportar benestar a l’entorn social del que forma part, establint i acceptant els mecanismes d’avualuació necessaris.

El nostre compromís es ajudar a la creació d’empreses que comparteixin aquesta voluntat, que anomenem “ADN” Hope.


Economia per al Bé Comú

Un dels nostres referents és el model econòmic del “Bé Comú”, plantejat pel professor austríac Christian Felber.

Felber es basa en la contradicció entre els valors que regeixen el model econòmic actual i aquells que ens defineixen com a persones, per plantejar un model alternatiu en el que el comportament solidari, la col.laboració i la democràcia siguin tan importants per a les empreses com el seu resultat financer. Un model que si bé es basa en les empreses, implica també les entitats financeres i especialment les institucions polítiques, com a actors necessaris per a fer possible el canvi.

Vegeu aquest article al nostre blog per a més informació.


Emprenedors: Les tres “CO”

Així com l’empresa ha de ser el motor del canvi social, el motor de la nostra Fundació, imprescindible per assolir als nostres objectius, és l’emprenedor.

L’emprenedor que busquem es defineix pel que en diem les tres CO’s: Coneixement, Coratge i Compromís.

 • Coneixement

  La creació es fa des del coneixement: de la tecnologia, dels materials, de l’entorn, dels mercats… El coneixement aporta el valor que requereix una idea per esdevenir un projecte viable.

 • Coratge

  Cal molt coratge per fer el pas cap a l’emprenedoria i cap a l’autoocupació. Cal més coratge encara per afrontar els problemes que sorgeixen en totes les empreses i continuar lluitant fins assolir els objectius.

 • Compromís

  Els emprenedors dels Projectes Hope es compromenten amb els nostres principis. Comparteixen els objectius de l’ADN Hope i treballen no només per crear la seva empresa sinó per fer una societat millor per a tothom.


Hope, Hop, Job


L’esperança, la il.lusió
L’esperit emprenedor. Somnis i idees que omplen escrits, dibuixos i plànols. Projectes d’empresa que sovint són projectes de vida.

Atrevir-se a saltar.
Posar fil a l’agulla: plantejar i resoldre problemes, buscar col·laboradors i recursos… Decidir que val la pena treballar per fer realitat els somnis.

L’objectiu.
Crear ocupació digna. Per a un mateix i per l’entorn. Crear riquesa que gaudir-ne, però també per distribuir-la equitativament. Tot plegat per fer una societat més sostenible, solidària i justa.