Preguntes freqüents (FAQs)

A la Fundació Hope Projects volem ser el més transparents possible, és per això que us recomanem que llegiu aquestes preguntes i respostes. Si no trobeu la resposta al que busqueu, no dubteu d’escriure’ns a info@hopeprojects.eu.

Quin tipus de projectes busquem?
S’admeten tota mena d’idees relacionades amb la creació de productes o serveis. L’única condició bàsica és que l’activitat de l’empresa impliqui la creació de llocs de treball en l’àmbit local.
En què consisteix el premi?
HOPE proveirà a l’autor o autors de la idea amb els recursos necessaris per a desenvolupar el projecte. Això inclou: espais de treball, finançament, materials, tutoria i col·laboració per al desenvolupament de prototipus i del pla de negoci.

El conjunt de les aportacions s’ajustarà al pressupost del projecte segons la categoria en que concursi, i podrà incloure despeses de transport, allotjament i manutenció dels autors.

Si guanyo el concurs, és segur que es fabricarà el meu producte?
“Guanyar” el concurs, o millor dit ser seleccionat, és el primer pas. A partir d’aquí treballarem plegats, establirem fites i terminis, i avaluarem cada etapa. Només els projectes que evolucionin adequadament seguiran endavant. No és la nostra intenció, però si en algun punt es detecta que el projecte està encallat, o que no és viable, s’haurà d’aturar el seu procés. Si finalment obtenim un pla de negoci viable, com tots esperem, trobarem la manera de que el producte es fabriqui.
Qui decideix els projectes guanyadors? Sota quins criteris?
L’equip de professionals que formen el Patronat de la Fundació Hope és el responsable de la selecció i valoració dels projectes rebuts. Pots conèixer els seus membres a Patronat.
Quins criteris es tenen en compte?
En la valoració de les propostes rebudes, es valorarà:

 • Previsió de llocs de treball
 • Viabilitat econòmica prevista
 • Que sigui realitzable en àmbit local
 • Interès comercial dels productes o serveis proposats
 • Originalitat, aspectes innovadors de les propostes
 • Bondat mediambiental de la proposta, especial atenció als projectes relacionats amb les “3 Rs” (reducció, reutilització, reciclatge)
 • Altres aportacions d’interès social
 • De qui és la idea del projecte?
  HOPE mai no es quedarà amb les idees dels seus autors, tirin o no endavant els projectes. Fins i tot en el cas dels projectes seleccionats i finançats, tot aspecte dels productes o serveis que pugui ser objecte de registre de propietat intelectual o patent serà sempre propietat del seu autor, essent però responsabilitat d’aquest dur a terme els tràmits necessaris per al registre oficial corresponent. És responsabilitat única i exclusiva de l’autor qualsevol violació dels drets de propietat d’un tercer, relacionada amb el projecte presentat.
  Què passa si el meu projecte no ha estat triat?
  L’emprenedor sempre és el propietari de les idees i la Fundació mai les utilitzarà sense el seu consentiment.
  HOPE finançarà la creació de la meva empresa?
  No directament, els recursos de Hope son per al finançament de projectes. Tot i aixo, HOPE sí durà a terme les gestions necessàries per a trobar els recursos, socis, entitats o empreses col.laboradores que facin possible la fabricació dels productes o proveïment dels serveis projectats.

  L’ànim de HOPE és que totes les empreses que sorgeixin dels projectes comparteixin un mateix “ADN”, reflectit en els seus estatus i basat en els principis de l’economia del bé comú. El mateix correspon a les empreses col·laboradores.